Meditáció

A meditáció az élet aszpirinje, a megoldás – mindnre jó!  🙂

Mivel el vagyunk választva lelkünk nagy részétől, emberi létünk megélése közben, ezen határok tágításában, teljes lényünk megismeréséhez, a meditáció egy jó eszköz.  A meditáció tehát első körben egyfajta gyógyszer, mankó, melyre azonban csak egy bizonyos ideig van szükséged. Amint megérzed az ízét, többé nincs szükséged semmilyen speciális technikára – akkor a meditáció kitölti egész életedet.  Bármit is csinálsz immár, minden egy meditáció lesz, jelenlét: ha ülsz, a jelenlét ül, ha sétálsz a jelenlét sétál, szeretettel, figyelemben, éberen. Bármit is csinálsz, legbenső lényedben könnyed, csöndes, nyugodt, kiegyensúlyozott maradsz. Egyszerűen csak vagy, csak létezel: ez a meditáció.

A meditáció tehát az önmegismerést szolgálja, és segít feldolgozni az árnyékoldalt. Ez az oka annak, hogy a pszichoterápiában egyre nagyobb mértékben alkalmazzák a meditációs technikákat. A meditáció során fellépő mély nyugalomban eltűnnek a félelmek és a szorongások. Azokat a gondolatokat és vágyakat, amelyektől eddig féltünk, a meditáció ítéletmentessé teszi, így lehetőséget ad a velük való szembenézésre.

Az Önismereti út nem könnyű, mert könyörtelenül, ítélet és önsajnálat nélkül szembe kell tudnunk nézni önmagunkkal, a rejtett, nem tetsző oldalunkkal is, de amint ez megtörtént, már félig meg is oldottuk a problémát.  A meditáció az Ajtó az Isteni/Istennői minőség felé, út a totális tudathoz, a mindent átfogó érzékelési képességhez.

A meditációban, pont mint a szerelemben eltűnnek, feloldódnak a határok.. és azt tanítja, hogy tudj meghalni minden pillanatban a múlt számára, hogy  A JELENNEL, AZ  ITT-és-MOSTtal maradhass. Mert csak ez VAN. S ekkor végre eggyé váltál önmagaddal, megjelenik benned és körülötted a béke, a boldogság és az áldás. Beteljesülsz és akkor elönt a SZERETET.

…Ja, és ha valami ki is zökkentene a következő pillanatban ebből az állapotból, mert ki fog, nos.. akkor a gyakorlatok során már egyre gyorsabban, tudsz ide ismét visszatalálni…

OSHO után szabadon