Ferenczi Nóra

Astanga jóga oktató

Rólam:

2005-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen.
9 év angliai munkavállalás után 2018 őszén tértem haza szülővárosomba, ahol orvosként dolgozom.

Már egyetemi éveim alatt elkezdett érdekelni a jóga. Több irányzatot is kipróbáltam, majd 2011-ben ismerkedtem meg az astanga jógával, ami szerelem volt első látásra.

Azóta rendszeresen gyakorlom. Volt szerencsém  oylan nagyszerű tanároktól tanulni indiai útjaim során (Mysore, Goa), mint Ajay Kumar és Petri Raisanen, Budapesten pedig Govinda Kaitól, aki rendszeresen látogat hazánkba. Az egészség hivatásomból fakadóan is kiemelkedő szerepet játszik életemben.

Az évek során orvosként azt tapasztaltam, hogy a már kialakult betegséget lehet sok esetben gyógyítani, viszont a megelőzésre, az egészséges test és lélek harmóniájának fenntartására sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni,  és munkám során is azt tapasztalom, hogy egyre több ember nyitott erre, és ebben a jógának kiemelkedően fontos szerepe van.

Hogy mit ad nekem az astanga jóga?

Röviden talán a legfontosabb, hogy egységbe kerül az elme a lélek és a test, és bekövetkezik a flow állapota, szabadon áramlik az energia. Oldódnak testünkben őrzött blokkjaink, traumáink, azon felül, hogy egy egészséges test lesz az eredménye a rendeszeres gyakorlásnak. A többit Ti is tapasztaljátok meg!

Mindenkinek szívből ajánlom ezt a mozgásformát, kezdőknek és haladóknak egyaránt.